30 maj 2011
FESTLIG FALUKORV
För 4 personer.
Lite godare, lite roligare, lite festligare. Falukorv i ugn med allt tillbehör.
Testa får ni se. Smaskigt!
Ingredienser
10 medelstora potatisar
½ tsk salt
2 msk smör
500 g falukorv
1 burk hela tomater 400 gram, (eller krossade)
2 skivor vitt bröd
2 vitlöksklyftor, (hackade eller pressade)
1 dl hackad persilja
2 dl riven ost
Gör så här
Skala och skiva potatisen. Koka i saltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet.
Blanda försiktigt ner salt och smör kastrullen med potatisen. Häll över i en ugnsfast form. In i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
Skär korven i skivor, lägg den och tomater med spad på potatisen. Blanda smulat bröd med vitlöken och persiljan. Strö det över korven och potatisen tillsammans med den rivna osten.
Sätt fatet i ugnen i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk och rätten fått färg.
Falukorv på nytt vis.
---
Jag och mamma gjorde halva receptet eftersom att det är för fyra personer och vi är bara två. Det vart verkligen jätte gott och det var inte alls svårt att laga. Det ska jag äta fler gånger.